En familj som utsatts för trakasserade sk ”ungdomsgäng” ger upp och väljer att flytta till annan ort.

Enligt tidigare uppgifter i LT har denna familj lämnat in 18 polisanmälningar under tre års tid på dessa små ”pojkstreck” som de utsatts för. Det är ungdomar som kastar stenar eller snöbollar på fönstren och som sedan går och gömmer sig.

Mannen i familjen känner sig särskilt utsatt och hjälplös på grund av sin persiska bakgrund.
– De här personerna utgår från att vi är muslimer och det gillar de inte. Det är därför de gör så här. Jag förstår annars inte varför – vi har inte gjort någon illa.

Den enda lösning som Fouad Moor och frun Ziba Soltani kan se är att få byta lägenhet – något som de har försökt sedan trakasserierna började.
– Vi har stått i bostadskö i tre år utan något resultat medan andra, till exempel flyktingar, får boende fortare. Kommer vi bort från Hovsjö så kommer problemet att vara löst.

Familjen evakurades av Södertälje kommun och fick gömma sig en månad på hemlig ort blev för mycket för Fouad Moor, hans fru och två barn. Nu är de trötta på att behöva gömma sig, de är trötta på tomma löften, på Södertälje.

– Alla bara ljuger för oss. De lovade att hjälpa oss; socialen, Telge Hovsjö, kommunen och polisen. Men nu står vi här själva, säger Fouad Moor.

– Han är missnöjd med att bara ha fått erbjudande om en lägenhet som inte är ledig förrän i juli och som ligger i Geneta.

– Ta den eller klara dig själv, känner jag. Men den lägenheten är för liten för oss och Geneta är inte direkt lugnare än Hovsjö. Och att behöva flytta till något till fälligt tills julimånad, de driver ju med oss! Vi vill inte bo i Södertälje mer, vi ska klara det här själva, kanske får vi något i Stockholm snart.

Kommunstyrelsens ordförande Anders Lago (S) tycker att kommunen har gjort vad den kunnat för familjen Moor.
– Det finns gränser för vad kommunen kan göra – vi har ju lagar att hålla oss till. Vi kan till exempel inte köpa en villa åt dem. Jag tycker det är tragiskt att det inte gick att lösa.

– Jag misstänker att när man läser mellan raderna på Lagos svar att denna familj krävde att Södertälje kommun skulle köpa en villa åt dem.

Jag kan upplysa om att det kommer att finnas plats för denna familj i Vännäs, nu vågar tydligen inte några sk” flyktingfamiljer” bo kvar där längre efter att lokalbefolkningen visade sitt missnöje med deras knivviftande avkomma utmärkt sig.

LT – Familjen Moor ger upp – lämnar Södertälje, med läsarkommentarer
LT – De blir trakasserade av stort ungdomsgängen med läsarkommentarer

Annonser