På måndag börjar en rättegång som har fått flyttats från Uddevalla till säkerhetssalen vid Göteborgs tingsrätt.

De sex åtalade är den nu 19-åriga kvinnans föräldrar, två fastrar och två kusiner. Åtalet gäller grov fridskränkning, olaga hot och misshandel.

Familjen kom till Sverige 2004. Familjen är ursprungligen från den kurdiska delen av Irak och det är dessa personers så kallade hederskultur som är det centrala i målet. Efter en tid träffade dottern en några år äldre man, som invandrat från samma land. Våren 2007 upptäckte flickans föräldrar att de två ungdomarna var mer än vänner. Familjen hade då redan utsett en annan blivande make till sin dotter. Kvinnan skulle gifta sig med en okänd kusin från Irak.

Kvinnan berättar att föräldrarna och släktingarna slog henne, hotade henne till livet och öste skällsord över henne. Hon kallades ”hora” och fick höra ur smutsig och värdelös hon var. ”Jag kommer att döda dig med pistol”, ska pappan ha hotat. ”Vi kommer att döda henne precis just nu”, ska modern ha sagt. Pojvännen skulle mördas och styckas i badkaret.

– Citat av Mona Sahlin i ett tal inför Turkiska ungdomsförbundets Euroturk, mars 2002.

Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.

-Tänk vad den importerade kulturen berikar våra domstolar numera. Utvisning av familjen vågar man väl inte hoppas på.

Svenskt är ju bara barbari enligt statsministern.

G-P – Åtal för terror mot tonårsflicka
G-T – ”Min mamma vill döda mig”

Annonser