Tre veckor efter EU-valet den 7 juni tar Sverige över ordförandeklubban i unionen. En av de mest laddade frågorna för statsminister Fredrik Reinfeldt att hantera blir Turkiets medlemsförhandlingar.

Motståndet att släppa in det stora, muslimska landet i den europeiska värmen är stort bland ”tungviktarna” i EU. Tunga ledare som Tysklands Angela Merkel och Frankrikes Nicolas Sarkozy vill inte att Turkiet ska få fullt medlemskap. Men den svenska regeringen stödjer Turkiet. Men en undersökning har gjorts och Reinfeldt bara var tionde väljare bakom sig.

Sydsvenskan har frågat 39 politiker från de sju riksdagssystrarna som står på ”valbar plats” hur de ställer sig till att ge Turkiet EU status och samtliga är för att ge muslimska landet Turkiet medborgarskap.

Även två Sverigedemokrater har blivit tillfrågade i Sydsvenskans enkät. Båda deklarerar klart och tydligt att de inte tycker att några turkar har i unionen att göra.

– Turkiet är varken geografiskt, kulturellt, språkligt, politiskt eller religiöst ett europeiskt land … Kostnaderna för Sveriges skattebetalare skulle bli för höga, slår SD:s toppnamn Sven-Olof Sällström fast.

Här ser man ännu en gång att politikerna är så långt ifrån verkligheten, 10 % av befolkningen är för detta idiotiska förslag att släppa in Turkiet i EU medan i stort sett samtliga företrädare i riksdagspartierna är för. Politikerna och dess väljare går ej hand i hand. De sk ”folkvalda” driver sina egna agendor långt ifrån sina väljares önskemål.

Ännu en anledning till att rösta på Sverigedemokraterna i EU valet. Om alla som röstade på Sd i riksdagsvalet värvar en enda röst var skulle Sd få flera mandat, så se till att få folk att gå och rösta och rösta rätt, dvs på att turkarna inte hör hemma i EU.

Sydsvenskan – Rungade ja till Turkiet

Annonser