Närpolischefen Börje Aronsson säger att polisen inte kan lösa problemen i bostadsområdet. Det är för farligt och poliserna är för få för att gå in i Herrgården.

Varför patrullerar polisen inte på Herrgården?

– När vi är där inne haglar sten, det far molotovcocktails, smällare och annat. Från balkonger och från taken på husen. Jag har en skyldighet att ingripa, samtidigt har jag ett arbetsmiljöansvar också. Vi kan inte gå runt med hjälm, knäskydd och axelskydd hela tiden på dagarna där.

– Herrgården är skitsvårt för oss att arbeta på. Om vi klär ut oss, om vi har gropar där vi kan sitta och spana, när vi försöker dokumentera, det röjs hela tiden. Med en gång går sms-kedjor om att vi är på plats.

Läs mer på Sydsvenskan:

– Detta är ingen krigsskådeplats utan i en del av Konungariket Sverige. Inbördeskrig och anarki är närmare än vad vi kan tro i landet.

Kanske dags att ta av silkesvantarna och sätta ribban och visa vem som bestämmer i landet.

Viker polisen ner sig nu så är det kört med allt vad polisen står för, polisen skall vara den myndighet som är ytterst ansvarig för att lag och ordning och demokratins yttersta försvarare.

Enkät: Vad bör göras som ger snabbt resultat?
– Utegångsförbud, dialog, nya containrar eller fler poliser. Politikernas åsikter om hur situationen på Herrgården ska lösas går isär.

-Några lokala Malmöpolitiker svarar på frågan.

Sydsvenskan – Vi mäktar inte med problemen
Sydsvenskan – Enkät: Vad bör göras som ger snabbt resultat?

Annonser