Moderater och Sverigedemokrater kräver utegångsförbud för att stoppa bränder och bråk i området Herrgården på Rosengård i Malmö. För socialdemokraten Ilmar Reepalu är tanken orimlig.

Röstning i G-P

Röstning i G-P


Sten Andersson, Sd-politiker i Malmö, har lämnat ett förslag till kommunfullmäktige om att alla under 18 år ska förbjudas att vistas utomhus på Herrgården efter klockan 20 på kvällarna. Förbudet motiveras med den senaste tidens bråk och bränder i området. Han motiverar sitt förslag på att i öländska orten Borgholm, där man avbrutit en serie stökiga midsommarfiranden genom att förbjuda ungdomar att vistas utomhus kvällstid. De som hittades ute fick skjuts hem av polisen.

Enligt Reepalu skulle dessa arrangemang göra området ännu mer till en enklav, när lösningen i stället ligger i att alltmer låta det utvecklas till ett vanligt bostadsområde.

Rosengård kommer ALDRIG att bli ett vanligt bostadsområde. Jag ser Rosengård som landets första etniska/religösa enklav om ingen tar polisen/räddningstjänsten på allvar och dess beskrivning av Rosengård. Det råder rena rama anarkin där.

DN – Krav på utegångsförbud i Rosengård
Sydsvenskan – Sd och M vill ha utegångsförbud på Herrgården
G-P – Krav på utegångsförbud i Rosengård med möjlighet att kunna rösta

Annonser