Torsdagskvällen har varit orolig på Rosengård. Vid midnatt hade ett per släp eldats upp från den närliggande Shell macken samt det sköts raketer.

Polisen avvaktar och låter bilsläpen brinna ner.

– Det är frustrerande att stå här men vi vill inte gå in och riskera vårt manskap, gör vi det så kastar de sten på oss, säger polisens yttre befäl Charlotte Svensson.

Vilka signaler sänder detta, jo att polisen fegar ur vilket gör att dessa ungdomar tror att polisen är rädda för dem vilket i sin tur kommer att göra att det eskalterar med ännu mer bränder och annan skadegörelse.

Även räddningstjänsten avvaktade av samma orsaker.

Att räddningstjänsten avvaktar kan jag förstå men att polisen står med ”händerna i byxfickorna” och ser på har jag ingen förståelsde för.

Polisen måste ta i med ”hårdhandskarna” och visa vem som bestämmer och sätter dagordningen.

Läser i Sydsvenskan om ett ”pojkstreck” för det kallas väl så numera när man blir trakasserad av ungdomar. En kvinna som åkte buss i Lund på torsdagsförmiddagen kände plötsligt hur det började lukta bränt. Två ”buspojkar” i tonåren som satt bakom henne hade eldat i hennes hästsvans. När kvinnan konfronterade pojkarna med vad det gjort spottade en av dem henne i ansiktet.

Något säger mig att denna kvinna blev ”kulturberikad”.

Sydsvenskan – Nya bränder i Rosengård
Sydsvenskan – Tonårspojkar eldade i kvinnas hår

Annonser