Polisen trodde att bilföraren var drogpåverkad, men enligt hans mor som även är advokat drabbades han av en psykos efter att ha blivit knivskuren och rånad någon dag tidigare.

Det var strax före tolv ­natten mot tisdag som en ­polispatrull försökte stoppa en bilist. Men bilföraren fick ­panik, svängde upp på motorvägsavfarten och försökte fly med gasen i botten mot färdriktningen. Vid en avfart svängde ­bilisten av motorvägen via påfarten – där lyckades polispatrullen stoppa honom. När den ene polismannen steg ur bilen och drog vapen för att få ut mannen ur bilen backade han i full fart mot polismannen. Polismannen fick kasta sig ­undan och avlossade ett ­antal skott mot bilen varav ett träffade höger framdäck.

Rättegången är planerad i maj, den åtalades mor som även titulerar sig advokat hoppas att sonen får gå fri med skyddstillsyn och ­restriktioner.
– Det är världens snällaste kille. Jag har fem barn och han är mitt snällaste barn, säger mamman, som liksom sonen tidigare bott i Södertälje.

Jag undrar hur de andra fyra avkommorna till denna advokat är när detta var ”världens snällaste kille”.

LT – Försökte köra över polis – häktades

Annonser