Polygini bland muslimer i Danmark är mycket mer utbrett än vad danska myndigheter erkänner. Flera imamer viger gärna en muslimsk man till både två och tre fruar. Folketingets Naser Khader (K), har skrivit flera böcker om islam, har varnat danska myndigheter för att helt enkelt ignorera detta med flera hustrur.

Polygini kan i Danmark straffas med upp till tre års fängelse. Har den andra parten varit ovetande om att fler kvinnor ingått äktenskap med samma man är straffet upp till sex års fängelse.

Hur det ser ut här i Sverige med denna exotiska happening vågar man knappt tänka på. Men Svd har en artikel om detta som är daterad 2007. Det finns familjer i Sverige som lever polygamt utan att det syns i några papper. Det finns de som har levt med två fruar i Sverige sedan ankomsten 1998. Den ena kvinnan är han gift med. Den andra är officiellt hans sambo, men i religiös bemärkelse är hon hans hustru.
De senaste åren har centerns och miljöpartiets ungdomsförbund öppnat för att göra det lagligt att gifta sig med flera. Oavsett vilken lagstiftning vi har i landet bryr sig inte dessa musslor om detta för Koranen går över allt annat.
–De som vill gör det ändå. För oss betyder det religiösa äktenskapet mer än det lagliga.

JP – Flerkoneri florerer i Danmark
SvD (2007-08-12) – Det är alltid kvinnan som drabbas
SvD – Tre fruar på en man
Aftenposten (Norge) – Flerkoneri i Danmark

Annonser