Samtliga 41 anmälda överfallsvåldtäkter i Oslo de sista tre åren är enligt Oslopolisen begångna av invandrare från icke-västliga länder.

– Gjerningspersonene er relativt unge menn som kommer fra andre land. De er ofte asylsøkere og kommer ofte fra traumatiserte land eller land med et helt annet kvinnesyn enn vi har i Norge, sier leder Hanne Kristin Rohde ved Oslo-politiets volds- og sedelighetsseksjon til NRK.

Hon säger att gärningsmännen endera är traumatiserade eller psykisk skadade, eller att de kommer från ett land där våld mot kvinnor är vanligt förekommande.

– Vi ser at flere av dem har et kvinnesyn som tilsier at de når som helst kan ta kontroll over andre personer, da helst kvinner, sier Rohde.

Det er män med kurdisk eller afrikansk bakgrund som dominerar statistiken.

– Att det skulle vara invandrare från MENA området är väl ingen högoddsare.
– Heder åt Oslopolisen samt pressen i vårt grannland som är så rakryggad att den berättar för norska jenter vilka som står för överfallsvåldtäkterna i Oslo, informerade medborgare är en grundsten i ett demokratiskt samhälle.

Bloggen och även sina läsare väntar med spänning på en likvärdig rapportering från våra svenska medier om vilka som utför överfallsvåldtäkterna i Sverige.

Nytt pk ord att lägga till ordlistan ”överraskningssex” = ”överfallsvåldtäkt”

Dagbladet – Innvandrere bak alle anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo

Annonser