Över 4 000 tonåringar bara i Stockholm lever i en hederskultur som bryter mot svensk lagstiftning. Våld och förtryck hör till mångas vardag som lever i Sverige. Ifs så är detta inget nytt fenomen utan har följt med som en ”extra krydda” i massinvandringens fotspår. Kanske är detta som är ”svenskheten” Kd pratar sig varma för i debattartikeln i LT (se föregående bloggpost).

– Det är inte tillåtet i Sverige för vuxna människor, inte ens för föräldrar, att hindra barnen från att leva fullständiga liv, självständiga liv, säger Ulf Kristersson, socialborgarråd i Stockholm.

Undersökningen visar att nästan en fjärdedel, 23 procent, av flickorna som svarat på enkäten uppger att de förväntas vara oskulder tills de gifter sig och att de inte får ha någon pojkvän. 16 procent av flickorna får inte ha killkompisar och/eller får inte själva bestämma vem de ska gifta sig med.

Vad säger FNs resolution om mänskliga rättigheter om detta? Är det inte så att individen själv skall få bestämma sitt umgänge, vilken man vill gifta sig med osv.

Sverige bryter mot de mänskliga rättigheterna dagligen som inte tar tag i detta problem, hur trovärdiga blir Sverige som nation när vbi anklagar andra länder för brott mot nämnda lagar när vi inte kan sopa rent framför egen dörr.

Det finns 10 000 -tals ”svenskar” som inte får leva sitt egna liv med rätt att välja umgänge och partner.
– Gudrun, jag vill höra vad ni i Fi tycker om detta.
– Ni politiker som skriker om ”allas lika värde” var är ni nu, för trots allt finns det tusentals människor i landet som förtrycks av sina familjer.

Tyvärr är nivån så låg i detta land numera att kritiserar man detta förtryck blir man klassificerad som fullblodsrasist.

SvD – Hederskultur drabbar fler än väntat
Dagen – Tusentals unga drabbade av hederskulturen

Lästips: bloggen Hedersrelaterat våld

Annonser