vandaliserad-bil-2
Sverigedemokraterna är det politiska parti som mest utsätts för våld och hot. En sammanställnng som P1:s Kaliber har gjort visar att det har hänt SD minst 35 gånger de senaste tre åren. Bland de attackerade finns partisekreteraren.

En sammanställning som Kaliber har gjort visar att Sverigedemokraterna de senaste tre åren har utsatts för våld eller hot vid minst 35 tillfällen.

josef-fransson
Ett trettiotal medlemmar har attackerats, hotats eller fått sina hem vandaliserade, flera av dem vid upprepade tillfällen. Gatstenar kastas in genom fönstren till deras hem. Yxor slås in i dörrar. Bilar vandaliseras. Flera av dem som drabbats har valt att lämna sina politiska uppdrag.

Som kontrast kan man läsa ”rödvinsvänsterns” Åsa Lindeborgs krönika/debattartikel på Aftonbladets kultursidor och undra om denna artikel kom till i dimman av ett billigt bag-in-box vin. Hon påstår att det högerextrema våldet ökar utan att specificera någon som helst fakta.

I debatten om det politiska våldet likställs extremister till höger och vänster. Så kan bara de resonera som är obekymrade om den grasserande rasismen – i kampen för eller emot alla människors lika värde kan udda aldrig vara lika med jämnt. Dessutom pratar man om våldet som vore det lika stort från båda sidor, när det i själva verket går hundra högerdåd på ett som kan tillskrivas vänstern. Det ursäktar inte dem som spöar nynassar eller stormar Sverigedemokraternas möten, och att vänstern bara ger sig på våldsverkare medan högern attackerar alla de ogillar är inte heller något försvar, men en viktig skillnad.

Vi som följer den här debatten får se med spänning nu när Kaliber påstår en sak medan en av våldsvänsterns budbärare påstår en sak i Aftonbladet. Åsa Lindeborg har visst fått polisskydd efter att hon omskrivits på Info 14 med bildsatt artikel som åtföljs av en diskussion huruvida hon är judinna eller åtminstone sionist. Därav detta polisskydd.

Vänsterns lika självklara som otacksamma uppgift är att ta striden med mörkermännen i vilken tid och skepnad de än uppträder. En kamp som liberalerna – som hittills aldrig fått en arm sönderslagen eller ett hem i brand – i efterhand brukar tillskriva sig själva, samtidigt som de grötmyndigt mässar, att fascister och socialister är samma andas barn som helst kan slå ihjäl varandra.

– Här tycker jag mig läsa att Åsa Lindeborg uppmanar/uppviglar den autonoma våldsrörelsen på vänsterkanten att fortsätta sin våldskamp med nya dåd.

Vi lär aldrig komma tillrätta med våldet mot politiker så länge våldsvänstern har sina budbärare på mediernas kultursidor och kan skriva sin skit obehindrat.

Oavsett vad man har för åsikter skall man få framföra dem under demokratiska ordnade former. Sverigedemokraternas ombud i olika politiska församlingar har blivit valda på precis samma premisser som alla andra politiker, via allmäna val och är valda av folket.

SR- SD Sveriges mest våldsutsatta parti
Aftonbladet – Åsa Lindeborgs artikel
Sverigedemokraten i Skövde som fick sin bil sönderslagen av AFA samt stenkastning mot sitt hem.

Annonser