Bara timmar innan en 15-årig flicka skulle vittna om hur hon våldtagits av en 42-årig man begick hon självmord. Mannen slipper nu åtalet för de misstänkta våldtäkterna.

Flickan hade problem med att hänga med i skolan och började må dåligt. När hon var som svagast kom hon i kontakt med 42-åringen som ska ha gett henne narkotika. Han ska också ha våldtagit henne flera gånger under förra året, när hon bara var 14 år.

Hela bevisningen mot mannen byggde på flickans berättelse. Hennes död gör nu att åklagaren måste lägga ner åtalet.

Jag har hittat ett liknande fall i Borås. Där utsattes kvinnan som var i 45-års åldern för en brutal våldtäkt. Ett par veckor senare tog hon sitt liv. Detta inträffade under våren 2008 och utspelade sig i en lägenhet i Borås. Mannen påstås ha tvingat ner kvinnan i en soffa, slitit av hennes kläder och våldtagit henne. Kvinnan ska ha fått skador i underlivet fått flera tänder utslagna.

Kvinnan kontaktade polisen strax efter våldtäkten men tvekade länge inför att delta i en förundersökning. Hon uttryckte både till polisen och till sina vänner att hon var rädd för att genomgå en rättegång. Hon sökte också vård på en gynekologavdelning några dagar senare.
– Knappt tre veckor senare tog hon sitt liv.

I förhör medger mannen att han har haft sexuellt umgänge med kvinnan, men att det var frivilligt från bådas sida.

Om fallet i Borås också är nedlagt vet jag ej men där hade iaf åklagaren lite annan bevisning än enbart vittnesmålet från offret.

BT (2009-01-12) – Kvinna tog sitt liv efter brutal våldtäkt – boråsare åtalas för dådet
SvD – Våldtäktsoffer tog sitt liv
Det har startats en namninsamling för att får en överprövning av åtalet som lagts ner

Annonser