Till mina läsare ber jag att sätta sig ner ev om någon äter blodtrycksmedicin (ha i beredskap) för detta är något i hästväg som jag kommer att skriva om och hur det ser ut i det Nya Sverige.

Diskrimineringsombudsmannen (DO) för religiös diskriminering har träffat en förlikning på 30 000 kronor med ett byggvaruhus som inte gav en praktikplats till en muslimsk man.

Bakgrund:
En muslimsk man hade gått en truckförarutbildning och blev föreslagen en praktikplats på ett byggvaruhus. En representant för byggvaruhuset träffade mannen innan slutligt beslut togs om praktikplatsen. Efter mötet uppfattade mannen det som att han skulle få praktikplatsen.

muslimer När mannen skulle lämna byggvaruhuset regnade det kraftigt. Mannen väntade på att regnet skulle sluta och insåg att han inte skulle hinna hem till sin traditionella bönestund. Han beslöt då att förrätta sin bön utanför utgångskassorna i byggvaruhuset.

En representant för byggvaruhuset ringde upp mannens handläggare, på det företag som anlitades av Jobbtorget, och meddelade att han inte fick praktikplatsen. I samtalet nämndes att mannen bett vid utgångskassorna. Mannen uppfattade det som att han inte fick praktikplatsen eftersom han bett.

Förlikning:
Mannen anmälde byggföretaget till Diskrimineringsombudsmannen, DO, för religiös diskriminering, DO har nu uppnått en förlikning med byggvaruhuset som ska betala 30 000 kronor i ersättning till mannen.

– OBS! nu räcker det att någon ev uppfattar att man skall få en praktikplats för att kunna inkassera 30 000 kr rätt ner i fickan.

Det här företaget lär väl aldrig mer ta emot en praktikplatssökande vilket man kan förstå.

Det positiva i detta är att de som var kunder och fick se denna mussla med röven i vädret under sin bönestund kan vara nya potentionella Sverigedemokratiska röster i framtida val.

Läsbart är Webmagsin Rebells krönika om detta: DO är Sveriges mest absurda myndighet
DO – Förlikning: byggvaruhus

Aftonbladet Kultur – Ett hat utan gränser
– Här finns material som fanns med i Aftonbladets pappersupplaga, det är kommentarer som är hämtade från bloggen I Mitt Sverige, allt för att förstärka ”muslimhatet”. Jag hoppas Fröken Sverige har copyright på sina kommentarer och kan få en liten slant för detta.

– Mera inscanande kommentarer att hämta finns uppladdade här:  Aftonbladet 1 och Aftonbladet 2