Sverige-demokraterna in på bara skinnet är en ny bok som är skriven av Pontus Mattsson.

Sverigedemokraterna leds i dag av ”Skånegänget”, en samling välutbildade unga män med bas i södra Sverige, som är fast beslutna att föra in partiet i riksdagen. Efter framgångarna i förra valet, där partiet röstades in i hälften av landets kommuner, har man större ekonomiska möjligheter att bedriva valkampanjer än tidigare. Lyckas partiet i sin strävan kommer Sverige efter valet 2010 att ha ett nationalistiskt parti i demokratins högborg.

I Sverigedemokraterna in på bara skinnet får vi följa med bakom kulisserna och se hur partiet lägger upp taktiken. Den erfarne politiske reportern Pontus Mattsson beskriver sina möten med partiets företrädare – såväl partiledning som vanliga medlemmar. Vilka är de? Vad står de för? Och vad har partiet för möjligheter att förverkliga sina politiska visioner?

Med en liten lätt googling på den som skrivit boken blir man inte förvånad Pontus Mattsson är politisk journalist på Sveriges Radio. Han har under flera års tid bevakat Sverigedemokraterna. Han tillhör stasigänget på SR.

Tänk att ett parti med bara 2,9 % av rösterna i valet 2006 kan skapa en sådan författarlusta bland etablisemangets lakejer. Det var ju inte längesedan några författare fick bästa tvreklam tid i tvs myssofa och fick spy sin galla över Sverigedemokraterna, självklart fick ingen från Sd vara med och försvara partiets åsikter.

HD- Slaget om svenskheten
Natur och Kultur – Sverigedemokraterna in på bara skinnet
SR webradion – Intervju med författaren

Annonser