Förtroendet för Mona Sahlin rasar med 9 procentenheter och bara 27 procent av svenskarna har stort eller mycket stort förtroende för henne. Siffran för statsministern är 60 procent, en ökning med 6 procentenheter.

Mätningen visar att de kvinnliga väljarna har lågt förtroende för Mona Sahlin. 30 procent av kvinnorna har stort eller mycket stort förtroende för Sahlin. För Fredrik Reinfeldt är motsvarande siffra 56 procent.

I Göteborgs -Posten har Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap Göteborgs universitet en debattartikel införd med rubriken ”Socialdemokraterna är ideologiskt vilsna”.

Socialdemokraternas främsta problem är deras ideologiska vilsenhet. När opinionsundersökningar visar på knappt 30-procentigt stöd med Moderaterna som största parti, är det alltför lätt att peka på Mona Sahlin eller på Wanja Lundby-Wedin som syndabockar även om förvirringen på senare tid har varit stor. Nu sitter Lundby-Wedin kvar. Hittills har märkligt nog ingen i LO-toppen behövt offentligt svara på vilka lönelägen man egentligen uppfattar som rimliga för storföretagsledare.

Frågan är om Mona talar i Almedalen till sommaren i egenskap som partiledare i SAP.

SvD – Nytt jätteras för Mona
G-P – Socialdemokraterna är ideologiskt vilsna

Annonser