Detta är inte ett försenat aprilskämt. Många kvinnor känner sig otrygga i det ”Nya Sverige” och en kläddesigner har börjat utveckla nya underkläder för kvinnor som känner sig otrygga. Det här är inte vilka underkläder som helst, utan en nyutvecklad ”våldtäktstrosa”. Trosan är konstruerad så att den ska försvåra en våldtäkt – den är helt enkelt extremt svår att få av. Trosan har inbyggda skärp placerade vid midjan samt vid varje ben och är därför extremt svår att få av.Tanken går till medeltidens kyskhetsbälten.

Marina Edvardsson som uppfunnit trosan hade vänner som hade blivit våldtagna och kände att hon ville göra något.

Enligt expertisen i landet är en mycket liten del av alla våldtäkter är så kallade överfallsvåldtäkter. 5-10 % av alla våldtäkter är överfallsvåldtäkter.
– Det är tveksamt om denna uppfinning verkligen kommer att ha en brottsförebyggande effekt, säger Niklas Långström, sexbrottsforskare och chef för Centrum för våldsprevention på Karolinska institutet, till crimenews.se

Ett sätt för myndigheter och brottsexperter är väl att informera vem/vilka grupper/etnicitet som begår flest överfallsvåldtäkter. Landets kvinnor borde informeras var överriskerna finns i det ”Nya Sverige”. Våra grannländer har en helt annan öppenhet och har statistik på att 75-80 % av alla överfallsvåldtäkter görs av människor med icke europeiskt ursprung eller västlig värdegrund, i klartext är det afrikaner och mellanösternfolk som står för 75-80 % av alla överfallsvåldtäkter i våra grannländer.Att det skulle vara annorlunda i Sverige håller jag som osannolikt.

Med tanke på medias ”pressetiska regler” döljs dessa fakta för svenska kvinnor.

G-T- Trosan som skall skydda mot våldtäkt
Crimenews – Svensk designer lanserar våldtäktstrosa

Annonser