Svenska tennisförbundet vill inte betala böterna på 330 000 kronor för att Davis cup-matchen mot Israel spelades utan publik i Malmö. Får man inte igenom sin överklagan, kommer bötesnotan sannolikt att skickas till Malmö.

– Politikerna i Malmö får ta ansvar för att de valde att göra som de gjorde menar tennisförbundet.
Malmös lokale utrikesminister som bedriver sin egna utrikespolitik ger kalla handen att kommunen skall stå för böterna som indirekt politiska beslut orsakat.

Svenska tennisförbundet anser dock att politikerna i Malmö har drivit frågan från en säkerhetsfråga till en politisk fråga.
– Vi tycker att det var extremt oansvarigt av ett par enskilda politiker i Malmö att flytta fokus från säkerhetsfrågan till att ta egna politiska poäng. De enskilda politikerna i Malmö tycker vi ska ta sitt ansvar, för Malmö och för svensk idrott. Och nu när piruetterna i Malmö är över får de ta sitt ansvar för att de valde att göra som de gjorde.

– Helt klart bör de i Malmö ta helhetsansvaret för detta och betala tennisförbundets eventuella böter. Bedriver man sin egna utrikespolitik får man ta konsekvenserna av den också.

Hela idrotts Sverige borde bojkotta Malmö och inte lägga några internationella arrangemang i kommunen.

Skånskan – Reepalu: Vi betalar inte 8 av 10 kommentarer till artikeln är av samma åsikt som bloggeni kommunen

Annonser