Sveriges Radios program Medierna sände ett intressant program i lördags den 4 april.

”Förortsjournalistiken” är en kurs i politisk korrekthet i den högre skolan. Journalisterna går som katten runt het gröt.

Jag lyfter fram citatet som Hussar skrivit i kommentarsfältet:
– 16 minuter in i programmet säger en Arash Mokhtari följande om Sverigedemokraterna:

“Om inte journalister beskriver vad som kan vara problematiskt med deras politik för ett mångkulturellt samhälle så kanske inte alla förstår det själva.”

Arash Mokhtari är projektledare och reporter på Quick Response. Han har bland annat arbetat på Sveriges Radios kultur- och samhällsredaktion och på Nerikes Allehanda.

Quick Response är en del av Röda Korset Verksamheten finansieras delvis med bidrag från Ungdomsstyrelsen samt pengar från Arvsfonden.

QR:s redaktion följer nyhetsrapporteringen i Sveriges åtta största tidningar (Aftonbladet, Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten, Expressen, Metro Stockholm, Stockholm City, Svenska Dagbladet och Sydsvenska Dagbladet). Redaktionen bevakar även radio och TV samt lokala medier via nyhetstjänster på internet.

Quick Response är en form av åsiktspoliser (media -gestapo) gentemot medierna, så när ni hör att någon från QR ha detta i åtanke.

Kritik mot rapporteringen om Sverigedemokraterna:
I sommar är det dags för val i Europaparlamentet och landets journalister har nu mer än någonsin blivit tvungna att ta ställning till hur det växande partiet Sverigedemokraterna ska behandlas i mediebevakningen. Samtidigt har Granskningsnämnden för radio och TV fått en flod av anmälningar gällande Sverigedemokraterna. Det handlar bland annat om huruvida partiet kan kallas främlingsfientligt eller inte. Absolut inte menar Sverigedemokraterna, medan granskningsnämnden friat i fall där man ansett att beteckningen varit relevant.

SR – Medierna
Lyssna på programet i webradion

Annonser