svd-demoskop – Sveriges största parti just nu heter Moderaterna om man får tro på Expressens och Demoskops senaste väljarbarometer. Moderaterna ökar med nio procentenheter samtidigt backar socialdemokraterna nästan lika mycket. Alliansen går nu förbi oppositionen och leder med knappt fem procentenheter.

Moderaterna går från 26,5% till 35,5% (+ 9,0%)
Socialdemokraterna går från 39,5%till 30,9% (- 8,6%)

– Kristdemokraterna och centern skulle åka ur riksdagen om detta var valresultatet.

– Sverigedemokraterna ökar med 100% går från 2,1 till 4,2 % och blir än en gång vågmästare.

– Sverigedemokraterna verkar inte ha tagit stryk opinionsmässigt iaf av smutskastningen från ”Stasiredaktionen” på Sveriges Radio, snarare tvärtom. Nu tar etablisemanget hjälp av en statsvetare för att döma ut Sds opinionssiffror.

– Det är väldigt stora kast i mätningen, och det kan innebära att den inte överensstämmer med verkligheten. Men den kan vara början på ett väldigt jämnt läge, och det kommer att missgynna SD. Därför tror jag att det är väldigt liten sannolikhet att de kommer in i riksdagen.

-Nej, det är inte Jerzy på BRÅ som uttalat sig utan en Marie Demker.

– Hur länge får Mona sitta kvar som partiledare? Själv så hoppas jag hon får sitta kvar tills efter valet 2010. Med Mona och Wanja som ledande personer i sossetoppen är det spel mot ett mål för alliansen.

Mona kan säkert få jobb på RFSL efter tungskyssen i veckan med Ulrika Westerlund.

– Socialdemokraterna är inte det parti som de en gång har varit, när de förde arbetarens röst. Nu är det mer ett ”multikulti parti” med massa inkvoterade invandrare. Bara valet av partisekreterare tyder på att svenska arbetare inte står högt på partiets lista över väljarunderlag. Gammelsossarna känner inte igen sig längre i SAP.

Expressen – Nu är Reinfeldt störst
Expressen – Även Centern och KD har problem – SD vågmästare
Expressen – Mona Sahlins rekord-ras
Metro – Bloggare sågar Sahlins kysskupp
SvD – Moderaterna Sveriges största parti
Aftonbladet – Alliansen större än oppositionen

Annonser