Jobb är nyckeln till det svenska samhället så skriver två av socialdemokraternas påtänkta ministrar i en röd-grön regering efter valet 2010. Luciano Astudillo (S), jobbrådslaget, och Veronica Palm (S), internationella rådslaget.

Den nuvarande integrationspolitiken har nått vägs ände. Det dröjer i genomsnitt sju år tills en man som kommer till Sverige är självförsörjande. För en kvinna dröjer det
ännu längre. Detta håller inte menar de två artikelförfattarna. Jobb är nyckeln till det svenska samhället och Migrationsverkets process för mottagandet måste helt stöpas om, menar de. Alla steg i välkomnandet måste syfta till att de som nyss kommit till vårt land hittar ett jobb.

– Känns inte detta igen? Vi som redan bor har skall stå tillbaka för alla lycksökare från tredje världen. 250 000 jobb försvinner på arbetsmarknaden fram till 2010. BNP faller med ca 4 %. Om det inte finns skatteintäkter i landet, vem skall betala kalaset för lycksökarna.

– Vad finns det för arbetsmarknad för för analfabeter?
– Vilken typ av jobb skall de muslimska adelsdamerna erbjudas som av religiösa skäl ej får förvärvsarbeta? Är det statligt betalda hemmafruar de skall anställas som?

Det verkar som den här överspände chilenaren lever i en helt annan värld, varslen i industrin, skolan, vården står som spön i backen och så kommer sossarna med detta.

Vad Sverige behöver göra är att stoppa all invandring utom de som verkligen behöver skydd ca 5-7 % av alla som söker ”asyl”. Dessa kan och vi har en skyldighet att ta hand om och det klarar samhället. Vi har ingen skyldighet att vara hela världens socialbyrå. Vi måste satsa våra skattepengar på de som redan finns i landet.

Artikeln i G-P är daterad den 27 mars -2009.
G-P – Jobb är nyckeln till det svenska samhället med möjlighet att ”Tycka till” som är stängd av någon anledning.
G-P – Kvarts miljon jobb bort

Annonser