För första gången möttes socialdemokraternas och moderaternas partisekreterare för att diskutera integration. Den här händelsen utspelade sig samtidigt som tidningen Fokus presenterade sin integrationsrankning av landets kommuner. De båda partisekreterarna har delade meningar om hur Sverigedemokraterna ska bemötas i framtida debatter.

– Vi kommer inte under några omständigheter ha ett samarbete med Sverigedemokraterna. Jag skulle vilja ha ett besked från dig också Schlingmann, sa Baylan.
– Vår policy, som vi tog fram efter valet 2006, om att inte samarbeta med Sverigedemokraterna står fast. Men att du och Mona Sahlin alltid lyfter fram den här frågan är att rulla fram röda mattan åt Sverigedemokraterna, sa Schlingmann.
– Är det verkligen ett nej?, undrade Baylan.
– Fortsätt du att ställa den frågan och du rullar ut röda mattan åt Jimmie Åkesson varje gång, svarade Schlingmann.

Det finns flera faktorer som talar för att den havererade invandrings- och integrations -politiken kommer högt upp på dagordningen inför riksdagsvalet 2010. Sverigedemokraterna kommer att tjäna på att invandringsfrågan är högt upp på dagordningen inför valet 2010. Vi får en första indikation till EU valet i juni. Två val i rad har partiet mer än fördubblat antalet väljare. Efter valet 2006 fick de 2,9 procent av rösterna. Ökar de i samma takt kommer de in i riksdagen efter valet 2010. Läget är gynnsamt för Sd. Arbetslösheten kommer att vara hög, precis som när Ny demokrati tog hem 25 riksdagsmandat 1991.

Jag tror mer på att islamiseringen av det ”Nya Sverige” samt olika etniska invandrargruppers krav på särbehandlingar pga religiösa eller kulturella orsaker som gör att SD växer sig starkare och större för varje dag. Medborgarna vaknar så sakta upp och börjar ifrågasätta invandringen och dess konsekvenser för landet. Listan på särbehandlingar kan göras hur lång som helst.

Det som håller ihop en stat är gemensamt språk och värdegrund. Vi kan inte ha folk som vägrar skaka hand i det offentliga rummet, vi kan inte ha damer som kräver könsegregerade bad pga religion osv osv.

– Den skattebetalande Svensson har fått nog nu av vansinnet med att byta ut ”svensken” mot diverse lycksökare från främst tredje världen.

Fokus – Du rullar ut röda mattan åt Åkesson
Fokus rankning över makthavare. Noterbart är att Jimmie Åkesson kommer före Tobias Billström.

Annonser