Idag går drevet i medierna om ”Rasism hos Sverigedemokraterna”. Smutskastningskampanjerna av Sverigedemokraterna lär fortsätta fram till valet 2010.

Dessa ord/meningar som skrivs om i media är tydligen rasism. Ifs är ALLT som inte är positivt till massinvandring per automatik rasism i dagens debattklimat. Inget nytt under solen alltså med denna smutskastningskampanj av Sveriges Radio påhejad av alla medier i vårt avlånga land.

Det lär komma mer försök att infiltrera Sverigedemokraterna i framtiden var så säkra. Sen får Sverigedemokraterna reklam med och förhoppningsvis blir många nyfikna på att skaffa ”oberoende information” om partiet och se om det stämmer det som de smutskastande journalistern spyr ut i etern.

Som vanligt när det gäller Sverigedemokraterna pratar alla om dem men inte med dem.

”Fri public service” har börjat sin valrörelse mot Sverigedemokraterna. Sd har inte bara sina politiska motståndare att bemöta med politiska argument, statsapparaten med SR/SvT ivrigt påhejad av övriga medier i spetsen bedriver sin egna valrörelse mot Sd.

Jag hittade detta öppna brev på bloggen Robsten och jag kopierar texten rakt av:

Öppet brev till Therese

Enligt SD-föreningen i Lidingö har de där utsatts för en s.k. ”Wallraffare”. En mycket ung kvinna har anmält sig som ny entusiastisk medlem, för att sedan visa sig jobba för Sveriges Radio. Jag ringde upp kvinnorna på Lidingö för att kolla upp historien (man har ju ett publicistiskt ansvar) som båda kände sig svikna och lurade av den mycket unga flickan.

När jag pratar med kvinnorna så är det klart att de känner sig lurade och svikna ev en människa de tycker de tog hand om, lite som reservmammor. Det de verkar vara mest upprörda över är dock flickans ålder. Enligt den ena kvinnan, som heter Elelena, så skickade man inte knappt myndiga personer som mullvadar ens i det gamla Sovjetsamhället, det skulle ha ansetts alltför oansvarigt. Dessutom verkade den wallraffande flickan ha varit väldigt obevandrad i både politik och omvärld. Om inte annat så borde detta mana till eftertanke. Går vi i dag över lik för att få ett saftigt reportage? Om vi skickar småflickor, som somnar efter en glögg på en julfest, hur objektiva är vi då i övrigt när vi gör reportaget? Här är i alla fall det öppna brevet till Therese som jag lovat att publicera. Brevet är också fritt att referera för andra, samt publicera i sin helhet.

Hej Therese!

I dag fick jag veta att du kom till oss Sverigedemokrater i syfte att spionera på oss. Vi behöver publicitet för att komma ut med vårt budskap och vi är ett öppet parti som inte har något att dölja. Men jag trodde att du var en ny entusiastisk medlem som jag själv. Jag trodde du var min vän och sympatisör till våra åsikter. Jag räknade dig som min vän och jag trodde du gjorde likadant. I stället var vänskapen spelad för att göra ett reportage om oss. Kanske hade du redan från början tankar om att dessutom ställa oss i en viss negativ dager, i annat fall skulle det ju inte bli något program enligt de förväntade ramarna. Jag vill att du skall veta att jag känner mig sviken, lurad och sårad av dig och din spelade vänskap.

Vi är ett ungt parti med stor entusiasm bland våra medlemmar. Andra partier har pengar och makt. Vi har en obändig entusiasm och en stark tro på våra åsikter och idéer. Detta har måhända gjort både andra partier och journalister förundrade och kanske avundsjuka. Att vi också har dragit på oss fiender inom både det mediala och politiska etablissemanget råder det ingen tvekan om. Den kraft som driver oss och även mig, är kärlek till mitt nya hemland, dess unika kultur och människor. Jag är uppriktigt orolig för vår framtida utveckling och den väg mitt nya hemland går just nu.

Jag och andra trodde att du var vår vän, i stället var du en s.k. ”Wallraffare”. Du kanske är stolt inför din arbetsgivare och dina arbetskamrater för att du lurat oss. Någon riktig ”Wallraffare” är du dock inte. Jag har läst och imponerats av Günter Wallraff själv. Det som skiljer Wallraff från dig är några mycket avgörande saker. Nämligen:

1) Günter Wallraff tog alltid parti för den svagare parten mot den starkare. Du Therese har gjort tvärt om. Du tog parti för etablissemanget mot ett parti som har folkligt stöd men inte har något stöd från det etablerade samhället. Du tog parti mot den svagare för den starkare parten, tvärtemot Günter Wallraff.

2) Günter Wallraff vinnlade sig om objektivitet utan att komma med egna vinklingar av sanningen. Det återstår att se om du klarar detta.

3) Günter Wallraff tog smällar och personliga risker. Du har inte gjort detta på något vis. Vi känner oss ledsna och svikna av dig. Men vi hoppas att du en dag kan komma tillbaka med en utsträckt hand. Jag kommer att ta emot den.

4) Günter Wallraff skulle ALDRIG utnyttja personlig vänskap och personliga känslor på det sätt du gjort. Det skulle vara fullständigt främmande för honom. Han slogs för de människor han blev vän med. Han utnyttjade inte dem för att skriva böcker eller göra reportage. Det är denna punkt som definitivt diskvalificerar dig som en reporter i Wallraffs anda.

Jag vill tacka dig för den tid du ville vara med oss. Jag hoppas att mina och andras tankar satt några spår hos dig, trots din ungdom och bristande politiska erfarenhet.

Kramar från Liila, Sverigedemokrat.

SR – SD-medlemmar talar med kluven tunga
Svd – Rasism hos Sverigedemokraterna

Annonser