113 personer, varav 90 lärare, skulle varslas om uppsägning i grundskolan i Borlänge. Detta besked kom förra tordagen. Nu idag har varslet på över 100 tjänster i grundskolan i Borlänge visat sig inte vara aktuellt längre. Det tidigare varslet på 55 tjänster ligger kvar.

Förra torsdagen träffades representanter från Borlänge kommun och från lärarfacken för att diskutera neddragningarna i skolan. På mötet kom det bland annat fram att ännu fler lärare än de tidigare 40 lärarna och 17 assistenterna kommer att varslas om uppsägning. Varslet läggs på torsdag.

Varslet skulle då omfatta 113 årsarbetare i grundskolan. 90 av dem är lärare, resten är bland annat assistenter, skolvärdinnor eller fritidspedagoger.

Som jag skrivit innan här på bloggen är Borlänge en kommun i fritt fall ekonomiskt.Det fattas ca 100 miljoner i budgeten.
– Socialbidragskostnaderna ökar med ca 10 miljoner för 2008.
– Kommunen har redan nu ett av landets högsta uttag skattemässigt. Med en kommunalskatt på flera kronor per 100-lapp över riksgenomsnittet.
– Kommunen sparar/drar in på all service till medborgarna som inte är lagstiftat om, bla fick de synskade någon taltidning indragen.
– Kommunen har en stor invällning av vandrande tält från Somalia som konsumerar allt mer av kommunens resurser både ekonomist som resursmässigt.
– De medborgare som har möjlighet flyttar till grannkommunerna, vilket leder till att skatteintäkterna minskar, eftersom de som flyttar in i kommunen är beroende av olika bidrag.

Dalarnas Tidningar – 113 kan tvingas sluta
Läs vad arga Borlängebor tycker om detta.
Dalarnas Tidningar – Inget utökat skolvarsel

Annonser