– Norska Fremskrittspartiet med partiledare Siv Jensen som partiledare ökar med 6,4 % och är nu Norges största parti med en väljarkår på 30,9 %. Dessa fina opinionssiffror kommer antagligen från den sk ”hijabdebatten” och även kaoset inom regeringen spelar in i de fina siffrorna för partiet.

Samtidigt börjar de norska muslimerna skrika om ”mobbing”.

– Det er tydelig at grensene for hva det er greit å si om muslimer er blitt dramatisk endret i løpet av bare de siste årene og at det nå er et massivt kjør. Det er ingen som ikke er imot voldelig ekstremisme og radikale grupperinger, men måten politikerne formulerer seg på fører til at utsagnene blir oppfattet som angrep på alle muslimer i Norge, sier Sultan.
– Spesielt reagerte Islamsk Råd på uttalelsene partisekretær Kolberg ga til NRK i forrige uke om at Arbeiderpartiet skal nedkjempe radikal islam.

– Härligt att se att det finns politiker med ryggrad som står upp för våra nordiska värderingar om hur vi vill ha vårt samhälle och vill sätta agendan på samhällsutvecklingen.
– Synd att inte de norska representanterna besökte Rosengård nu, för nu har det eldats och kastats sten på polisen under 3 kvällar/nätter i rad i det ”multikulta pardiset”.

– Tänk om vi kunde ha samma ryggrad i våra riksdagspolitiker här i Sverige, här verkar deras ryggrad (om de har någon) mest vara gjord av gummi.

VG – – Muslimer føler seg mobbet
VG – Fremskrittspartiet størst i ny meningsmåling

Annonser