– Irans ambassad har hyrt Backa Folkets Hus i två dagar. Lokalen har via bulvan hyrts ut. Föreståndaren för Folkets-husföreningen i Backa säger att med hjälp av idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg som hyrt ut lokalen till en resebyrå som heter Vita hästen. Sedan i efterhand visade det sig att mannen på resebyrån fått i uppdrag av iranska ambassaden att tillhandahålla lokaler.

– På sin hemsida förklarar ambassaden, enbart på farsi, att Göteborg är första staden som får besök. Tanken är att ambassadpersonal ska komma till fler städer runt om i Sverige och där ge ”service” till sina ”kära landsmän”.

– Många exiliranier tror att mullorna har planer på att öppna ett konsulat i Göteborg, för att kontrollera oppositionen och spionera på folk, som de gör på annat håll.

– Denna regims representanter, som inte kan åka ut i världen utan att tas fast av Interpol, får hyra ett Folkets Hus i Göteborg. Jag tycker det är oförskämt att stadens politiker tillåter det. Men det verkar vara bestämt uppifrån, från svenska UD.

G-P – Upprörda iranier demonstrerade
G-P – Stökig inledning på protest

Annonser