Väljarnas förtroende för oppositionsledaren Mona Sahlin har rasat till en rekordlåg nivå. Samtidigt skjuter siffrorna i höjden för statsminister Fredrik Reinfeldt visar en ny opinionsmätning från Synovate.

– 63 procent anser att Reinfeldt är bäst på att leda regeringen, vilket är 8 procentenheter fler än i höstas. Bara 22 procent (-7) anser att Sahlin vore bättre på att leda regeringen.

– Att Sahlin är bäst på att ingjuta hopp om en bättre framtid anser 36 procent (-14), medan 44 procent (+10) anser att Reinfeldt bättre förmedlar hopp.

– 56 procent (+19) anser att Reinfeldt är bäst på att skapa majoritet för sin politik i riksdagen. 30 procent (-16) svarade att Sahlin är bäst på detta.

– 44 procent (+10) tycker att Reinfeldt är bäst på att ingjuta hopp om en bättre framtid för oss som bor i Sverige. 36 procent (-14) anser att Sahlin är bäst på att ingjuta hopp om framtiden.

-Mona Sahlin kommer antagligen gå till historien som den enda partiledare för socialdemokraterna som inte varit statsminister. Hennes dagar vid rodret för (s) efter en valförlust lär vara lätträknade.

– Det rödgröna regeringsalternativet har inte mottagits av väljarna på det sätt som Mona & co tänkt sig. De enda som tjänar på detta är mp och v. Många socialdemokrater känner inte igen partiet längre.

– Mona ska vara med i Tv4 i kväll, Kalla fakta kl 19.20

omrostning-tv4

Hon får sossarna att se rött
DN
SvD

Annonser