– Särskilda badtider för kvinnor (muslimska) är något som blir allt vanligare i Sverige. På Hertsö-badet i Luleå var det premiär för ”kvinnosim” i  går. – Det är jättebra för kvinnor att lära sig simma, ha kul och få avkoppling, säger Noor ul Huda, som besökte badhuset för första gången.

– Noor ul Huda i Luleå kan inte tänka sig att bada på tider då badhuset är öppet för män. Hon anser att islam inte tillåter att en kvinna visar sin kropp för andra män än den hon är gift med.
– Inte heller med heltäckande klädsel skulle hon kunna tänka sig att bada med andra män.
– Under fem lördagsmorgnar ska Hertsöbadet i Luleå testa att ha öppet enbart för kvinnor. Vid dessa tillfällen kommer det vara tillåtet att bada med kläderna på om man så önskar – bara kläderna är nytvättade.
– Temmam Asbai, förbundsstyrelseordförande i det muslimska studieförbundet Ibn Rushd, tycker det är synd att många muslimska kvinnor i Sverige inte har tillgång till egna badtider – både för simkunnighetens skull och för möjligheten till motion.

– Klart de kan bada när badhusen är öppna för allmänheten, men det passar ju inte dessa vandrande tält att bada som ”vanligt folk”. Det är ju de själva som är orsaken till problemet. Damerna gör sina egna val och de väljer att inte kunna bada som vanligt folk.

Det är bara att gilla läget och ta seden dit man kommer, svårare är det inte för dessa muslimska adelsdamer att göra och om det inte passar flytta då för helvete till Saudiarabien eller Iran.

Tjafs och bråk i badhusen i Göteborg.
– Avklätt i bastun, påklätt i bubbelpoolen. Låter enkelt nog. Ändå uppstår tjafs och även slagsmål i badhusen på grund av reglerna.

– För nästan två veckor sedan flög det stolar på Valhallabadets herravdelning. En man i 40-årsåldern, tillsammans med sin minderåriga son, var på väg in i bubbelpoolen utan att ha duschat först. Ett slagsmål bröt ut när de fick en tillsägelse av en man i poolen.
– Bara tio dagar senare uppstod ett nytt bråk på Valhalla, den här gången i bastun. Båda slagsmålen ledde till polisanmälningar.

badhus

SvD
G-P med möjlighet att tycka till.

Annonser