– Polisen måste arbeta mer målmedvetet för att kartlägga och stoppa den politiska extremismen som föder samhällsfientliga aktioner, skriver Abraham Staifo.

– När matvarubutiker brinner i Södertälje riktas misstankarna snabbt mot invandrarungdomar som tidigare härjat genom allmänt stökigt beteende. Men gårdagsnattens välkoordinerade aktion med minst tre bränder på kort tid inom ett begränsat geografiskt område har fått polisen att i stället snabbt peka mot extrema vänstergrupper.

– Men vänsterextremisterna verkar inte bry sig. De tar till de metoder som gynnar budskapet och använder sig av de grupper som för tillfället kan utnyttjas i gatukriget. I Rosengård var det källarmoskéanhängare som fick uppbackning och en björntjänst av stenkastande extremister. I Södertälje rider man vidare på tidigare bränder och skadegörelse.

– På samma sätt försöker vänstergrupper locka till demonstrationer och stoppa Davis Cupmatchen i tennis mellan Israel och Sverige. Det är inte svårt för dem att hitta anhängare i Malmö. Så förenas islamisk högerextremism från mellanöstern och svensk vänster i önskan att utplåna staten Israel.

Detta var en av de bättre krönikor jag läst på läge i Göteborgs Posten.

G-P– Missriktat hat i Södertälje

Annonser