”- Den typ av helig yttrandefrihet som vi har i Sverige fungerar bara i ett homogent land där människor har så mycket gemensamt, så likriktade uppfattningar om rätt och fel, lämpligt och olämpligt, att självcensuren ändå sätter stadiga gränser”

– Nej, det är inget uttalande från politbyråerna i Nord-Korea eller Kina utan dessa ord kommer från propaganda avdelningen på Expressen/Kvällsposten.

– Lägg sen till FRA lagen, datalagring av teletrafik så är den totalitära staten snart införd. Jag misstänker att det säkert kommer förslag på någon form av begränsnigar i ditt personliga resande för att med motiveringen att minska den ”globala växthuseffekten” men i själva verket är det ett sätt att begränsa att medborgarna utbyter tankar och åsikter IRL. Med övervakningslagarna i data/teletrafiken kommer de personer som inte har ”rätt” åsikter övervakas. Med begränsningar i den personliga rörelsefriheten har man strypt att ”oliktänkande” träffas och på sikt är snart den totalitära staten införd.

– Det kommer säkert krav på att begränsa mötesfriheten eftersom polisen inte ”får mandat”, signaler från politiker att inte tillåta vissa grupper ha offentliga möten eftersom den allmänna ordningen inte kan upprättas pga (muslimer och kommunister) inte respekterar andras åsikter än sina egna.

För Sveriges del är det bara två val bort, tas bara ”rätt” beslut om grundlagsändringarna är det inte den totalitära staten speciellt långt borta.

– Om 10-15 år kan den nya totalitära staten ”Europeiska Unionen” vara ett faktum. Sverige kommer då att vara en provins/delstat med begränsad självstyre. Vi kommer att styras av ett gäng ”nickedockor” i det lokala provinsstyret. Dessa kommer bara att utföra order som kommer från (Kreml) Brussel.

– En annan form av USSR är född. Visst känns likheterna igen med den forna Sovjetstaten.

Expressen

Annonser