Det blir inget åtal mot gänget som misshandlade tjejen i gångtunneln I Södertälje i december 2008. Fallet har lagts ner av åklagaren.
– Det är för jävligt, jag har till och med namn på två som var med, säger den drabbade tjejen.

Trots 40 förhör och 150 sidor förundersökningsmaterial, lägger nu åklagaren ner det uppmärksammade fallet med gängmisshandeln av den i dag 21-åriga tjejen i gångtunneln den 6 september i Södertälje.
– Vi delgav fyra personer i åldern 18 till 23 år brottsmisstanke, men det krävs mer för att binda dem till platsen. Vi har inga klara utpekanden, bara fragment av händelseförloppet, säger kammaråklagare Nils Lundberg.

Åklagarens slutord:
– Vi gjorde ett allvarligt försök att komma någon vart med det här, men vi kan inte trolla med knäna.

– Ännu ett steg mot någon form av medborgardarde, kan inte polis/åklagare lagföra personer kommer säkert medborgarna själva ta lagen i egna händer inom en snar framtid.

Länstidningen med läsarkommentarer

En ny artikel i Länstidningen idag, de intervjuvar några ungdomar i en skola.
Problemet är att ingen vågar vittna av rädsla för hot och trakaserier från kompisar och familjer till den utpekade.

På Västergårdsgymnasiet exempelvis har ett par elever öppet gått runt och berättat att de var med och misshandlade den där ”horan”

Finns det ingen med ryggrad i Södertälje som kan vidarebefodra dessa uppgifter och sen stå för dem.

– Övergrepp i rättsak måste straffhöjas och om någon utsätter ett vittne för påtryckningar skall häktning ske med omedelbar verkan. Den som hotar ett vittne till brott skall omhändertagas omedelbart.

LT– Alla i gänget är skyldiga

Annonser