Observerna att adelsdamerna har fått ta plats längst bak i lokalen, åtskilda från de muslimska männen.

Efter att rapporten om växande islamism på Rosengård i Malmö släppts och detta har retat upp stadsdelens muslimer. Nu vill de komma till tals och igår hölls ett första möte. Flera föreslog juridiska och politiska motåtgärder. Man enades om att översätta rapporten till arabiska och få med sig fler Rosengårdsbor i motståndsarbetet.

– Att rapporten ska översättas till arabiska talar väl sitt tydliga språk hur bra nya adeln lär sig sitt nya språk och integreras i samhället.

Muslimerna i Rosengård ska bjuda in forskarna bakom rapporten och Nyamko Sabuni demokratiminister i alliansregeringen, så de får träffa folket här. (läs de muslimska männen).

Ännu mer tändvätska till den muslimska brasan är att folkpartiets skolpolitiska arbetsgrupp vill förbjuda ämnesstudier på modersmålet för grundskoleelever med utländsk bakgrund. Riksdagsledamoten Christer Nylander i arbetsgruppen anser att de kan leda till att elevernas utveckling i svenska språket försämras. Arbetsgruppen är mycket skeptisk till experiment med t.ex. matte på arabiska som finns runt om i Sverige

SR – Ekot
Sydsvenskan – Muslimer rasar mot regeringsrapport.
SvD – FP-grupp vill förbjuda matte på arabiska

Annonser