– Bilden av Bergsjön är olika nyanser av svart.

samtal-om-bergsjon1

– Undrar hur om någon av dess prominenta deltagare, förutom Anna Johansson har någon som helst koppling till stadsdelen.

– Nu ska etablisemangets budbärare tala om hur bra det är med mångkultur. I sann sosseanda skall man föränmäla sig för registrering, inget drop-in tydligen till detta ”multi-kulti happening”.

– Föranmälan är antagligen för att de skall veta vem som kommer på mötet och att mötesdeltagarna är positiva till ”multi kulti”.

– Jag skulle vilja se och höra en debattör i Weine Bergs kaliber ”bloggen rakryggad” på detta möte, fråga etablisemanget varför de själva inte bosätter sig i Bergsjön.

Tidningen Nordost – 2009-01-25

– Jag vill lyfta fram en bra kommentar från signaturen Bengt i min föregående bloggpost om Bergsjön.

Jag har bott i New York. Staden brukar ibland kallas för the big meltingpot “den stora smältdegeln”. Med detta menas att där blandas alla etniska grupper relativt smärtfritt tillsammans på en begränsad yta och att en tolerant syn råder mellan dessa grupper.
Nästan det första som en besökare lägger märke till är att staden är uppdelad i olika etniska områden. De svarta har sina kvarter, italienarna sina, puertoricanerna sina osv. Där finns judiska områden såväl som kinesiska kvarter (china town).
Alla raser och etniska grupper har sina områden och revir och sällan eller aldrig blandas dessa befolkningsgrupper.
Det är en myt att man kan sammanföra människor från olika kulturer och bakgrund och att alla skulle bli lyckliga i en sådan miljö.
Man söker sig helt enkelt till sina egna stamfränder där man får bekräftelse på sin egen identitet och som delar ens värderingar.
Detta är någonting som de verklighetsfrämmande politikerna i Sverige aldrig har begripit. Istället avfärdar man det som rasism. Detta har ingenting med rasism eller fördomar att göra utan det är en grundläggande egenskap inneboende i den mänskliga naturen.

Annonser