Badava trivs i Bergsjön - men många undviker området.

Badava trivs i Bergsjön - men många undviker området.

Bergsjöns stora andel invandrare gör att många göteborgare hellre vill bo i andra stadsdelar.
– Skrämmande att människor är så öppet rasistiska, säger Anna Johansson (S).

Stadsdels nämnden Bergsjön, där även Anna Johansson är ordförande har gjort en undersökning av attityderna till Bergsjön. Sammanlagt har 515 privatpersoner och 215 företagare intervjuats.

– Vad som slår mig är hur rasistiska människor är. Många göteborgare uttrycker tydligt att de inte vill bo där det finns invandrare. Uppenbarligen finns en utbredd uppfattning att det är jobbigt med grannar som är invandrare.

– Om en vecka blir Anna Johansson kommunalråd i Göteborg med ansvar för integrationsfrågor.

– Nu är det, hör och häpna rasism att inte vilja bo i våra invandrartäta betonggetton om du är svensk. Det kommer väl snart ett förslag om att tvångsinflytta svenskar till dessa förorter mot sin vilja.
– Tanken att svenskar vill bo med svenskar samt att invandrargrupperna vill bo ihop har tydligen inte slagit henne. Även vi infödda svenskar vill känna en gemenskap i vår vardag.

– Jag skulle föreslå att politikerna föregår med gott exempel och byter ut sina paradvåningar på attraktiva ställen och tar en lägenhet ist i Bergsjön. De politiker som har skolbarn kan sätta sina ungar i någon av skolorna i Bergsjön.

– Nu har en ”påläggskalv” i den göteborgska socialdemokratin visat sig och man kan förstå varför sossarnas röster minskar i kommunen. Det lär komma mera idioti från dessa yra höns, var så säker….

G-P

Annonser