getranare

Polisen i den högt ställda kulturen i det afrikanska landet Nigeria har häktat en get. Geten är misstänkt för väpnat rån och att ha försökt stjäla en Mazda 323. Geten greps av ett medborgargarde i Nigeria. De hävdar att djuret i själva verket är en förvandlad trollkarl.

I delar av Nigeria är det mycket vanligt att folk tror på trolldom och häxkonster, uppger nyhetsbyrån Reuters. Den magiska geten kommer nu att utredas av polisen.

– Vi kan inte basera vår information på något mystiskt. Det måste bevisas vetenskapligt att en människa förvandlades till en get, säger Tunde Mohammed till Reuters.
– En annan polisman som vill vara anonym för BBC förnekar Tundes förklaringar när han talar med BBC. Enligt honom hålls geten bara kvar så att dess ägare kan komma och hämta dem.

Aktivister som kämpar för en bättre utbildad polisstyrka i Nigeria rasar nu.
– Det finns poliser som inte ens gått gymnasiet, säger Innocent Chukwuma från Cleen Foundation till BBC. Enligt honom har korrupta politiska ledare tillåtit poliskåren att fyllas med inkompetenta och brottslingar som lätt kan mutas av ledarna själva.

– Detta ska vi ha i åtanke nu när landets poliskår skall kvotera in poliser från jordens alla hörn.
– Göteborg har berikats av ”Nigeriansk Voodoo” och vi väntar med spänning på den första trollkarlen skall dyka upp som asylsökande i form som get.

En riktig get skulle nog bidraga mer till Sveriges välstånd än hela Nigerias samlade elit.

Expressen
Ursprungs artikel i Vanguard Online

Tack Dalkulla för detta tips.

Annonser