Idag presenterar G-P ihop med Sifo årets första väljarbarometer.

Den rödgröna röran förlorar allt mer stöd bland väljarna. Nu skiljer det bara 5,7% mellan blocken. Enligt undersökningen skall de borgerliga vara i majoritet i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Stockholm: 52,7 procent av väljarna i stödjer regeringen. 43 procent de rödgröna.
Göteborg: 46,5 procent av väljarna stödjer regeringen. 45,5 procent de rödgröna.
Malmö: 49,2 procent av väljarna i stödjer regeringen. 38,6 procent de rödgröna.

– För Göteborgs del beror det nog en hel del på att Göteborgs starke man, Göran Johansson har dragit sig tillbaka som kommunstyrelsens ordförande. Många röstar nog på sossarna pga av Göran. Han är väl en av de få ”riktiga sossarna” som fanns kvar och hade en arbetarbakgrund. Av dagens ”multikulti sossar” är det i andra grupper än i arbetarkollektivet man hämtar sina politiska företrädare.

– Till de borgerligas lycka har sossarna mer och mer i Göteborg övergått till att likna ett ”symöte”. Könet verkar vara viktigare än kompetens i socialdemokraternas ”Nya Göteborg”. Göran blev många gånger beskylld för ”gubbvälde” men det behövs nog någon med starka nypor att hålla reda på alla hön(s)en.

-Gapet mellan blocken kommer att krypa mer och mer och som ”gubben i lådan” träder Sverigedemokraterna fram som vågmästare i riksdagen efter valet 2010. Sd är stabila i Sifos undersökningar och för tredje gången i rad på strax över 4 % spärren.

Mitt tips till valet 2010 är att Sd hamnar någonstans mellan 6-8 % med en vågmästarplats i riksdagen med potential att bli tredje största parti på några vals sikt. Det verkar inte finnas någon politisk vilja i det ”Nya Sverige” att förändra intaget av lycksökare från tredje världen och så länge det inte finns det kommer det att finnas politiskt utrymme för Sverigedemokraterna att etablera sig och sedan växa till tredje största parti.
– Det jäser i leden bland ”vanliga” medborgare om den totalt havererade invandringspolitiken. Det är trots allt på valdagen vi ”alla är lika värda” annars värderas inte en svenska invånare utan invadrarbakrund högt av etablisemanget. Vi är både barbarer och töntiga.

– Göteborgs nya kommunalråd skräms av rasismen bland svenskarna som inte vill bo i invandrartäta förorter. Dags för kollektivansluten tvångsberikning?

G-P/ Sifo – Januari 2009
SvD – Alliansen knappar i på de rödgröna
Sydsvenskan – Alliansen ökar

Annonser