Här kommer en bild från det ”Nya Sverige” och den är hämtad från ett cykelrum nära dig, närmare bestämt i Dalslands kommunen Mellerud.

En Bild från det Nya Sverige

En Bild från det "Nya Sverige"

– Förutom att putsen har börjat släppa från väggarna är ytan täckt med skräp: mat, blöjor, kläder, möbler och så vidare. Här finns egentligen allt utom just cyklar.
Fastighetsskötarna har fullt upp på dagarna att plocka upp skräpet men de hinner inte med. Så fort de har plockat rent och städat är situationen likadan.

– Varför hyresgästerna inte slänger i sopkärlen kan inte fastighetsskötarna förstå för de ordinarie sopkärlen är inte fulla.

– Det beror på hyresgästerna, och varför de slänger sakerna där kan jag inte svara på, säger fastighetsskötaren Roger Gustafsson.

Vilka är då hyresgästerna?

Migrationsverketsom hyr 40–50 lägenheter på området. Trots att det finns ”ordningsregler” på broschyrer med bilder, skriven på flera språk, som informerar om olika typer av sophantering ser soprummen ut som det gör på bilden.

– Jag misstänker att det är Iraks samlade elit av raketforskare, läkare, hjärnkirurger som slagit ner sina bopålar i Mellerud.

Så här kan en bild från det ”Nya Sverige” se ut och man kan förstå när de får starta sk ”boskolor” för landets importerade elit på många håll i landet.

TTELA

Annonser