Skaraborgs Läns Allehanda har en uppföljning på helgens vandalisering av en bil som ägdes av en medlem till Sverigedemokraternas. Han fick sin bil totalt sönderslagen i helgen.

afa-i-skaraborg

– Nu handlar det dock inte om något angrepp mot någon högerextrem organisation utan mot ett politiskt parti som enligt många opinionsmätningar har tillräckligt med stöd för att klara riksdagsspärren vid nästa val och som redan via demokratiska val sitter i Skövde kommunfullmäktige.

– Eftersom det handlar om ett angrepp på en politiker är det också ett angrepp mot vår författningsdel. Men vem eller vilka som ligger bakom detta vill jag inte svara på ännu, säger Lars Johansson vid länskriminalen som utreder ärendet.

– Efter att en 18-årig Götenebo med kopplingar till Afa dömdes till sluten ungdomsvård för en anlagd brand mot en hamburgerrestaurang i Nyköping i början av 2006, splittrades den dåvarande Afa-grupperingen i Skaraborg.

Enligt polisen finns det inga aktiva högerextrema organisationer längre i Skaraborg.
– Jag tycker det är stor skam att inte någon av de övriga partierna fördömer detta handlande, för det är ett hot mot vår demokrati. Att de tre vänsterpartierna ska fördöma handlingen är något man kanske man inte ska räkna med iaf. Tystnaden visar på att aktionen är ”subventionerad” från vänsterhåll.

Tack Snabbstart för pdf tidningen.

Annonser