I går kom ett glädjebesked till kommunens hårt ansträngda skattebetalare. En stackars flyktingpojke riskerade att få bo på Migrationsverkats boende ist för kommunens ”lyxboende” för ensamkommande flyktingbarn. Men generositeten med andras pengar är så stor bland kommunens tjänstemän att den här adelspojken får eget boende ist. Han får en egen möblerad lägenhet finansierad av kommunen.

I januari fyllde han 18 år och då tar Migrationsverket över ansvaret för honom och gav Navid beskedet att han nu måste flytta till flyktingförläggning.
Nu erbjuds han alltså att få flytta in i en fyrarumslägenhet som kommer att möbleras upp. Skälet är att han bott snart ett år i Eskilstuna, går i skola och skapat ett socialt kontaktnät.
Även andra ensamkommande flyktingbarn kan komma att få bo där. Navid, kommer också, om han tackar ja till erbjudandet, att få olika former av stöd)* från socialförvaltningen, bland annat en kontaktperson.

)* Stöd = 42 -tums plasma tv med tillhörande hemmabio anläggning, dator, valfri tv-spels konsol, samt ett antal tusenlappar i månaden för kläder och uppehälle (studiebidraget är inte att tänka på)

– Jag hoppas alla andra 18-åringar i Eskilstuna får samma möjligheter av kommunen, att få en egen möblerad 4- rums lägenhet. Han har ännu ej fått uppehållstillstånd efter att ha varit ett år i landet. Men det är väl bara ren formalia innan den här adelspojken har fått beviljat PUT.

– Övriga familemedlemmar borta i Syrien har väl redan väskorna packade för med beviljat PUT här för ankarbarnet ligger röda mattan utrullad för tjocka släkten att komma hit och ta del av vår skattefinansierade välfärd.
– Om jag inte minns fel så kommer övriga medlemmar i adelsfamiljen att få sin resa betald av oss skattebetalare också.

Kan inte statsministern ta och mellanlanda på väg från Afganistan och personligen ”flyga hem” övriga familjen när han ändå är i krokarna.

Folket

Annonser