Hon brände sina barn med olja, skrapade dem med kniv och tvångsborstade deras tänder med kryddstark chili. Nu har dom kommit i Södertälje tingsrätt.

– De fyra barnen, 12, 10, 8 och 6 år gamla vittnade om en tortyrliknande tillvaro med sin ensamstående mamma. Minsta småsak gjorde den i dag 32-åriga mamman så rasande att hon pryglade dem med skohorn, klädhängare, elsladdar och livremmar. ”Dö, om du vill”, brukade hon säga när barnen låg och grät på golvet. När mamman blev riktigt arg upphettade hon en sked i kokande olja och brände barnen på händer och ben. Vid flera tillfällen tvångsborstade hon tänderna på de mindre barnen med kryddstark chili och salt. Vid ett tillfälle tryckte mamman chilikrydda i ögonen på en av döttrarna vilket fick barnen att skrika av smärta.

Den här storyn började rullas upp när socialtjänsten fick in en anonym anmälan 2006. Utredningen som blev klar i februari 2007 visade på en systematisk misshandel och tortyr.

– Mamman riskerar nu fängelse mellan sex månader upp till sex år för grov fridskränkning.

– Vad blev då straffet för ”tortyrmamman” det är man nyfiken på.

Tingsrätten anser dock inte att det är fullt belagt att hon bränt barnen med upphettad olja eller uppgiften om att hon ska ha tryckt chili i ögat på en av döttrarna. Men alla andra uppgifter anses trovärdiga. Straffet för brotten skulle kunna resultera i fängelse, men tingsrätten finner, i likhet med åklagaren, att skyddstillsyn är tillräckligt för att mamman ska avhållas från likartad brottslighet. Dessutom ska hon betala skadestånd på totalt 96 000 kronor till de fyra barnen, som alltjämt bor hos pappan i en annan kommun.

– Detta sk straff är rena rama skämtet från samhällets sida. 24 000 kr i skadestånd per torterat barn.

– Man kan undra om det varit pappan som gjort motsvarande saker på sina barn som mamman vilket straff det skulle blivit då. 4-5 år bakom galler antagligen samt ett fetare skadestånd.

LT – Tortyrmammans dom
LT – Mamma torterade barnen med het olja och chili

Annonser