Det verkar som gammelmedia gör en gemensam attack på vissa siter. Det började i G-P idag på morgonen och sen har det spridit sig till de flesta större tidningar.

Siten som är under Data Inspektionens lupp är sexoffender.nu

Göteborgs Posten hade en ”Tyck till” för sina läsare men i skrivande stund är den borta, om det beror på datafel eller mänskliga faktorn kan man ha sina funderingar om.

Svd har hittat en sexbrottsforskare som säger:

–Den goda tanken att man ska kunna skydda sig själv och sin familj om man vet var sexbrottsdömda finns bygger på missuppfattningen att sexbrottslingar generellt är höggradigt benägna att återfalla i nya sexbrott. Samtidigt begås de flesta sexbrott av personer som ännu inte är dömda och därför inte finns i några register, säger Långström.

Den här forskaren var med i SvTs debatt och siten Kriminellt kommenterar Debatt i Svt

Man kan inte säga att man inte lyckas med att förhindra ett brott tack vare en publicering förrän någon säger att han/hon lät bli att utnyttja något barn sexuellt tack vare en publicering av dennes namn. Vem går ut och erkänner nåt sånt? Hur många sexförbrytare som låter bli att begå brott tack vare en publicering av namn och bild får vi alltså aldrig nånsin veta. Jag är dock helt övertygad om att det finns dom brottslingar som har fått sitt namn och sin bild publicerad som låter bli att utföra sin bestialiska gärning då dom vet att dom har många vakande ögon på sig. Det räcker för mig.

– Den vanliga klychan bland etablisemangets lajkejer men i detta fall handlar det om redan dömda sexförbrytare och och självklart skall mörertalet nämnas samt att de flesta brott blir aldrig anmälda.

– Självklart ser sig gammelmedia hotat med dessa olika siter som poppar upp, den svenska journalistkåren ser sig som en ”överförmyndare” till sina läsare och kan inte den förmedla sina ofta censurerade beskrivningar så känner den sig hotad.

När kommer bild och namn på smygaren i media, hans dom har vunnit laga kraft nu (den blev ej överklagad). Smygaren borde vara av allmänintresse eftersom han är den värsta serievåldtäktsmannen i vår historia.

Annonser