Dags för ännu en insändare i Dalarnas Tidning. En politiker som lämnar det sjunkande skeppet.

insandare-i-dt

– Borlängeborna verkar ha hittat till Scb/Socialstyrelsen eller till bloggosfären för att söka sanningar som medborgarna inte informeras om.
– Återstår att se hur länge media släpper igenom dessa insändare.

DT

Även signaturen Lena har en insändare som är läsvärd:

– Det går inte att bo i Borlänge längre! Man tröttnar på allt detta sparande på viktiga saker samtidigt som det läggs pengar på onödiga saker.
– Barngrupperna ökar på dagis, fritids och skolor; skolor läggs ner, dålig skolmat, hög brottslighet, lång barnomsorgskö, massinvandring som inte fungerar, dålig luft.
– Listan kan göras lång. Fattar inte politikerna vad de ställer till med?
Lena

– Lena: Det viktigaste för våra politiker är att byta ut ursprungsbefolkningen från hederskulturer i Mellanöstern, analfabeter från Somalia mm.

I DN (081118) kan man läsa om att integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni Denna samlar olika representanter för 108 svenska organisationer för att samtala om vad som förenar oss i det svenska samhället. För att hitta den gemenskap som kan ersätta den gemensamma religionen, kulturen eller språket.

– Svårast är när en grupps mänskliga rättigheter sätts emot en individs rättigheter, säger Sabuni. Det finns sällan rätt och fel. Olika dilemman uppstår hela tiden. När man kräver hårdare tag mot gängbrottslighet finns risken för att vi kränker individer, inte bara brottslingens mänskliga rättigheter kan kränkas utan även utanförstående helt oskyldiga människor kan drabbas.

– Men än värre kränkningar ser vi just nu i EU framför allt när det kommer båtar med flyktingar från Nordafrika.

– På vilket sätt dessa ”båtflyktingar” kränks på står inget om i artikeln.
– Det står inget i artikeln vilka dessa 108 olika organisationer är heller.

Annonser