Fremskrittspartiets Solveig Horne säger nej till specialmat innanför fängelsemurarna.

Upprinnelsen till detta är att en muslimsk intern vid Trondheims fängelse har anmält fängelset för diskriminering efter att fängelset serverat de muslimska intagna griskött utan att säga till.

Muslimerna skall ha reageat starkt då detta uppdagades att de ätit något som är ”förbjudet” för muslimer.

På fängelsemenyn stod det pannerad fisk med sås och tydligen skall det ha funnits små skinkbitar i nämnda sås som var inbakad i fisken. Nu har en av de intagna muslimerna anmält fängelset. De känner sig kränkta.

Stortingsrepresentanten Solveig Horne, som är medlem i justitsieutskottet säger till partiets hemsida att det bör sägas nej till specialdieter innanför fängelsemurarna.

– Det er allerede knapphet på ressurser i fengselsvesenet. Man bør ikke bruke tid, penger og krefter på å tilrettelegge for spesialdiett for noen innsatte basert på deres religiøse overbevisning, kultur, eller smaksløker for den saks skyld, sier hun.
– Horne mener at enkelte muslimer, som vil leve i tråd med Koranen, er mer opptatt av å følge den når det gjelder mat i fengslene enn å være opptatt av ikke å foreta straffbare handlinger som sender dem dit.

– Det var ord och inga visor det för de lättkränkta muslimerna.

Fremskrittspartiets Solveig Horne sier nei til spesialdietter
Muslimer fick griskött
Anmelder fengsel etter å ha fått svinekjøtt

Annonser