Efter att ha sett på kvällens ”debatt” så ger jag Carl Hamilton *handen*. Det är skandal att måla ut Carl Hamilton som någon sorts rasist i programmet. Och varför kunde han inte i programmet en enda gång få tala till punkt och förklara sig? Han satt ju där på de ”anklagades bänk” för att ha oetiska åsikter.

Tack för att du står upp mot hela det samlade etablisemanget och står för dina åsikter. Vi är många som står bakom dina åsikter.

Janne Josefson och hans lärjunge , Axel borde lära sig att låta folk få prata till punkt i sitt program.
– Varför i helvete är så många inbjudna som ”publik” bättre att de som ska debattera får prata för sin sak.
SvT s debattforum om kvällen program ”Seder och bruk”
SvT bloggen på Worldpress: SvT opinion

Debatt från 2008-11-06 finns att se nu på Svt play. I programmet kan ni se inslaget från Existens (2003) där Cherin Awad stödjer stening 37-39 minuter in i programmet.

Corren i Linköping har försökt att få tag i Cherin Awad men projektledaren Gunnar Hofverberg på SvT säger att hon är bortrest (vågar man hoppas på för alltid).

Efter att Cherin Awad varit med i debattprogrammet ”Existens” (SVT 2003) blev den allmänna bilden att hon stödjer stening som straff för otrohet.
– Hon blev pressad och gav ett svar på hur sharia- lagen är skriven, säger Gunnar Hofverberg.
Hur ser hon på dödsstraff i dag?
– Hon är emot dödsstraff. Även då var hon emot. Hon blev väldigt, väldigt ledsen och var bara 18 år dessutom.

Om man ser inslaget från Existens så ser hon inte speciellt pressad ut där och svaret om stening är rätt straff tvekas inte utan Ja kommer naturligt som svar.

Annonser