Anders Lago (s), Södertäljes starke man säger att vågen av ungdomsbrott håller på att brytas i Södertälje till skillnad från exempelvis Malmö och Göteborg.
– Vi kan se en positiv tendens, men varje gång sådant här händer är det en gång för mycket. Och givetvis kan vi alltid göra mer, nästa år satsar vi ytterligare 7,5 miljoner för att öka tryggheten i form av bland annat väktare och kameror.

Man har under veckan kunnat läsa i Länstidningen att Icabutiken i Lina tvingas till konkurs, Sydpoolens personal misshandlas när de säger ifrån och gängmisshandeln av tjejen i gångtunneln har upprört många den senaste tiden. Bakom samtliga står ”ungdomsgäng”.

Vi som läser Länstidningen har sett att Anders Lago får mycket kritik och krävs på ansvar för utvecklingen i Södertälje. Om alla inläggen på lt.se, säger han:

– Jag har förstått att det är personer som inte vill ha invandring i Sverige, men det här handlar främst om en klassfråga inte om invandrarbakgrund. Det handlar om rotlösa ungdomar som står utanför samhället.

– Det verkat vara ”standardsvaret” han kommer med.

Lästips är kommentarerna till artikeln där Södertäljeborna får komma till tals och pk modereringen är liberal om man jämför med många andra medier och dess bortplockning av kommentarer.

LT

Annonser