Sveriges Radio (P1) sände igår ett program med en av kritikerna till att SvT släpper fram dessa slöjbeklädda ”adelsdamer”. Medverkande i radioprogrammet är författaren och journalisten Dilsa Demirbag-Sten och chefen för SVT i Umeå Joakim Sandberg. Han försökte försvara valet av Cherin Awad för programmet Halal-tv, men lyckades inte utan blev argsint när Dilsa sakligt argumenterade att programmet strider mot SVTs krav på opartiskhet i sitt val av tre troende muslimer i slöja.
Lyssna på radioprogrammet här: SR P1 2008-10-31

Dilsa Demirbag-Sten har en debattartikel i SvD 2008-10-31

Joakim Sandberg ansvarig utgivare för Halal-tv och chef för allmän-tv i Umeå har även han en artikel i SvD 2008-10-31

I programmet, efter ca 3 min finns ett ljudklipp från SvT programmet Existens (2003), självklart har SvT i sann DDR/Stasi anda censurerat bort detta från sin hemsida, SR har iaf fått tag i ljudklippet där Cherin Awad säger : (jag har försökt att skriva ner ordagrant vad Cherin Awad säger därav konstiga meningar)

– Många utav lagarna som finns inom sharia är väldigt hårda och väldigt stränga och många tycker det är hemskt och usch och fy.
– Många av dem är hårda men anledningen till att de är så hårda , de är hårda men samtidigt är kriterierna för de skall kunna tillämpas, att tillämpa stening är i princip omöjligt om man läst på de kriterierna, att hugga av en persons hand är i princip omöjligt om man vet kriterierna om och varför när man skall göra det.
– För mig är mer sharialagarna en markering på att man trycker på den goda moralen, straffen är så hårda för att Gud visar oss människor att det är jätteavskyvärt att bete sig på det sättet.

Programledaren: – Men om kriterierna uppfylls och man har fyra vittnen och en man eller kvinna erkänner att hon gjort detta brottet om otrohet då är detta det rätta straffet ?

Cherin Awad: -Ja

Rätt intressant att när Cherin Awad blir intervjuvad efter detta anser att stening är ”politiska åsikter” men nu kommer jag redogöra min politiska åsikt i just den här frågan (stening) säger hon.

– Det är som många misstänt länge att Islam är mer politik än religion.

Samtidigt som Cherin Awad säger att det näst intill omöjligt att stena någon så rapporteras det från Somalia att en 13-årig flicka har stenats pga ”äktenskapsbrott”.
– Islamisttalesmän säger till lokala medier att hon hade erkänt äktenskapsbrott och var ”nöjd” med att straffas enligt islamisk lag.
– Enligt Amnestys källor hade hon snarare försökt anmäla att hon blivit våldtagen. Islamisterna ska då ha gripit flickan i stället för gärningsmännen.

G-P

– Islamiseringen av Konungariket Sverige fortsätter i oförminskad styrka med stöd av statstelevisionen.
– Till vilken målgrupp vänder sig dessa adelsdamer med sitt program ? Svenne Kålrot som betalar den här skiten tittar nog hellre på annan kanal, landets 400 000 muslimer väljer nog parabol-tv med program på arabiska.

Lästips: bloggen Muslimska Friskolan där Roger har gjort ett otroligt bra jobb med länkar i detta ämne.

Annonser