I fyra år har ett ungdomsgäng trakasserat ägarna av godisbutiken på Opaltorget. Nu åtalas den 19-årige gängledaren för övergrepp i rättssak och olaga hot även en 16-årig kille åtalas för ofredande.

Åtalet är bara toppen på ett isberg. Ägarna har utsatts för ungdomsgängets härjningar i flera år såsom snatterier, stölder, skadegörelse, inbrott och hot. Butiksägarparet känner sig helt maktlösa för varken socialen eller polisen aggerar trots att alla vet vilka de är.
Senast polisanmälde ägarparet ett inbrott i butiken i juni och efter det har butiken haft ytterligare två inbrott men de har de inte polisanmält. Butiken har tvingats byta försäkringsbolag efter allt som hänt och efter försäkringsbolagsbyte anmäler de inte inbrotten för vi vill inte riskera att stå helt utan försäkring.

Läs mer på G-P …
Göteborgs-Posten

I helgen så blev spårvagnstrafiken vid Opaltorget utsatt för skadegörelse. Någon har kastat sten på en spårvagn och ett antal föremål placerats på spåret vilket orskade stopp i spårvagnstrafiken. Som tidigare är det sträckan mellan Frölunda torg och Opaltorget som drabbats.
– Enligt polisen misstänks barn eller ungdomar för lördagens attentat.
– Sträckan är en som spårvagnsförarna inte vill köra på eftersom de riskerar att bli utsatta för stenkastning.

Göteborgs-Posten 2008-10-25

En ung man hotade på måndagskvällen ungdomar på en fritidsgård på Hisingen med ett pistolliknande föremål.
Enligt polisens presstalesman är det inte ovanligt att ungdomar försöker visa sig tuffa genom att skylta med vapen eller vapenkopior.
– Det är vi tyvärr vana vid. Vissa ungdomar visar med förkärlek upp sina vapen för att sätta sig i respekt. Ett mycket märkligt beteende.
Ett fyrtiotal ungdomar fanns i lokalen och ingen av dem ville tala med polisen.
– Polisen som kom till platsen fick inte ens ihop tillräckligt med information för att upprätta en anmälan
Behöver jag skriva att gärningsmannen försvann från platsen innan polisen dök upp och det finns ingen misstänkt.
Göteborgs-Posten 2008-10-27

Annonser