Under hela höstterminen har unga tjejer som går på kommunala Törnströmska gymnasiet i Karlskrona mötts av glåpord och könsord vid entrén till skolbyggnaden och i korridorer och trappor. På skolan har ett gäng unga killar trakasserat och gett sig på elever på skolan.

Gång på gång har tjejer fått höra anspelningar på sex och flera tjejer i skolan berättar om hur killarna har tafsat på dem när de gått i skolans korridorer.

-Tjejerna som passerar får oftast, ja nästan alltid, sliskiga, äckliga blickar på sig. De visar saker och tittar sexuellt förnedrande på oss, ibland slänger de ur sig ett och annat snuskigt och vidrigt ord, ibland långa meningar. Varför? Hoppas de att en av tjejerna ska nappa på ”tjena blondie”?. Eller tror dem att vi uppskattar när de tafsar oss på rumpan? Eller när de kallar oss ”svenska hora”?

”Gänget” som svensk media kallar dem för eftersom den politiskt korrekta förnekelsen är total i journalistkåren, man vill/vågar inte peka ut problemet för sina läsare dvs landets medborgare. Dessa sextrakaserier har nu lett till att skolan har skaffat två väktare som patrullerar i skolbyggnaden, samt polis och socialen är kontaktad.

– Blekingepolisen, vi som följt Rödebymålet har sett hur ”bra” den har aggerat innan med anmälningar om trakasserier har väl inga större förhoppningar att de ska lösa detta problem heller. Polisen har iaf varit på skolan och tagit emot anmälningar mot ”ungdomsgänget”. Ett 30-tal unga kvinnor pratade med polisen vilket reulterade i att ett tiotal polisanmälningar upprättades där man misstänker brott. Anmälningarna rör bland annat olaga hot, sexuellt ofredande och ofredande. Men mörkertalet är stort tror polisen.

Olaga hot handlar om att killarna gjort gester för att visa att de vill göra andra människor illa, de sexuella trakasserierna om fysisk beröring, att någon rört vid tjejerna mot deras vilja. Och ofredandet handlar om att det här gänget har spottat efter folk, kastat vatten efter dem och kastat skolans prydnadssaker, säger närpolischef Alexander Vujovic

– Skolans politisk korrekta lärarkår vill ha mer resurser till skolan och menar på att med mer lärare i korridorerna försvinner problemet.

Nu har iaf skolan kommit på lösningen på problemet, det skall annordnas ”Temadagar” där man skall prata om lika behandling, gemensam värdegrund och prata om vad som är en kränkande handling. Det här ska förhoppningsvis diskuteras på temadagarna, säger Håkan Petersson rektor på Törnströmska gymnasiet

Jag säger bara – Lycka till!! Kan inte Friggebo komma och sjunga ” We shall overcome” också….

Det här kan egentligen hända var som helst och har inte nödvändigtvis med resurser att göra, men det är klart att jag skulle vilja ha en större kostym. Det ingår också i de diskussioner vi nu för, säger Ann-Louise Trulsson (m), ordförande i utbildningsnämnden.

– Vi vanliga medborgare i landet har alltid fått höra vilken ”resurs” den nya importerade muslimska adeln är och vad den tillför oss.

– Dessa killar får lära sig hemma vid ”köksbordet” (antagligen äter de på en handknuten matta på golvet) att svenska tjejer är horor, att det är fritt fram med sexuella anspelningar, kränkningar.

– I den ”Nya adelns” ögon ska inte kvinnor/flickor gå klädda så som de svenska gymnasietjejerna gör, den ”Nya adeln” förespråkar att flickor/kvinnor ska gå med 10m gardintyg runt sig.

– Ett annat problem är ju att det verkar vara omöjligt att få vissa partiers representanter att förstå vikten av att de som kommer hit måste följa svenska lagar och regler – inte att vi skall anpassa oss efter de som kommit hit.

– Det är bara att grattulera de svenskvänliga partierna för ännu fler röster och det är förstagångsväljare nu som går på våra gymnasier.

SvD 1 och Svd 2
BLT 1 och BLT 2

Annonser