En muslimsk predikant i Indonesien har gift sig med en 12-årig flicka. Händelsen upprör organisationen Child Protection Commission (KPAI), som beslutat granska äktenskapet mellan prästen och den unga flickan.

– Den muslimske predikanten vars namn är Pujiono Cahyo. Han är 43 år och har stora rikedomar. Han driver bland annat en muslimsk internatskola. Enligt medier i Indonesien planerar Cahyo att också gifta sig med en nioåring och en sjuåring. Han uppges sedan tidigare ha en 26-årig fru.
Enligt indonesisk lag måste en flicka vara minst 16 år för att få gifta sig. Den man som gifter sig med en minderårig riskerar fem års fängelse.

Bröllopet mellan predikanten och den 12-åriga flickan ägde rum den 8 oktober inför tusentals gäster. Han har sagt att han tänker skaffa sig sju fruar, trots att islam sätter en gräns vid fyra fruar.

KPAI ska nu i första hand undersöka om mannen haft sexuellt umgänge med flickan. Det skulle i så fall vara ett brott mot sex lagar, enligt organisationen. Polisen sägs ha fått besked om att det bara handlat om äktenskap i religiös mening (kawin siri). Detta skulle då inte bryta mot äktenskapslagen.

– Ännu en gång har peddofil religionen visat sitt rätta jag.
Dagen

Kurdo Baksi uttalar sig i Aftonbladet ang muslimer och dess peddofiligifte:
– Muhammed var ingen pedofil eftersom det var ett legitimt äktenskap. Pedofili är på en annan nivå, till exempel när man köper sex av barn.

Goddag yxskaft ….
Aftonbladet 2005-04-20

Passa på att skriva under namninsamlingen mot muslimska sharialagar i Sverige.

Annonser