Landstinget Kronoberg behöver en policy för hur vården ska hantera de personer som befinner sig illegalt i länet. Förslaget kommer från socialdemokraterna i en motion till landstinget.

Flera landsting har genomfört mer generösa regler. Även Kronobergs läns läkarförening vill att landstinget ska ta ställning och agera tydligt i frågan. Socialdemokraterna vill därför att landstinget utarbetar en policy som innebär att illegala, kriminella (papperslösa) får rätt till vård på lika villkor.
– Det verkar vara en tävlig i att vara generös med andras pengar (skattebetalarnas).

– Generositeten med andras pengar verkar vara hur stor som helst, på det kontot verkar resurserna vara obegränsade.

Hur reagerar fattigpensionären Asta som fått uppsöka akuten och får betala full sjukvårdstaxa medan Mohammed från Irak som är på rymmen från flyktingförvaret i Sagsjön/ Göteborg får gratis vård. Som lök på laxen belönas fattigpensionären Asta med ev medicin/recept kostnader som tär på den lilla pensionskassan medan Mohammed får sitt gratis.

– Socialdemokraterna som alltid pratar om allas lika värde anser att en kriminell är mer värd än fattigpensionären Asta.
-Tydligen finns det så mycket resurser inom den skattefinansierade sjukvården att grattisvård till kriminella kan ges.

Smålandsposten

Läs mer på Fria Nyheter som har en artikel om tandvården i Skåne, där generositeten är så stor med skattepengarna att de illegala i landet ska få tandvård för 50 kr. Vi som är legala (skattebetalare) i landet belönas med ökade avgifter medan de som befinner sig olagligt i landet är det tvärtom för.

Tidigare bloggpost: Kriminella får gratis tandvård

Annonser