– Idag (081022) kom beskedet från hovrätten i Malmö att ”Rödebypappan” inte häktas och det är ett glädjande besked säger hans försvarsadvokat Vidar Wahlestedt.

– Om hovrätten anser att mannen är skyldig till mord eller dråp meddelas den 20 november. För brott som kan ge mer än två års fängelse gäller så kallad obligatorisk häktning i väntan på domen. Men lagen medger undantag, om det är uppenbart att skäl för häktning saknas.
Sydsvenskan
——————————————————————————————
Nu har Rödebymålet avslutats i hovrätten i Malmö och dom meddelas om om exakt en månad, den 20 november, klockan elva. Besked i häktningsfrågan om ”Rödebypappan” kommer att häktas meddelas efter att hovrätten haft en första överläggning. Det är om någon dag och då vi får en förhandsvisning om pappan fälls eller frias, blir han inte häktad inom de närmaste dagarna så kan han gå fri.

Chefsåklagare Clevenhult säger:

Clevenhult har aldrig förut i sin karriär varit med om att ett mål väcker sådan uppmärksamhet och en sådan känslostorm. Han tycker det är anmärkningsvärt att så mycket sympati visats gärningsmannen, den 51-årige man som sköt ihjäl en 15-åring och skottskadade en i dag 17-årig pojke. Bland annat har 7 000 namnunderskrifter samlats in till stöd för honom.
– Det är det som skrämt mig mest i det här målet, säger Clevenhult.

– Vad som skrämmer mig är att åklagaren inte fattar att det, att ”Rödebypappan” har stort stöd och sympatier bland ”vanligt folk” och som kan sätta sig in i hans situation där på gården, mitt i natten, attackerad av dessa ligister med påkar och annat löst att slå med.

Sydsvenskan
I BLT kan man läsa om en kvinna vid namn Hanna Olehäll från västsverige som har begärt en överprövning av två anmälningar om brott mot Rödebyfamiljen som inte lett till åtal. Hon vill ge familjen upprättelse för den upprepade terror de utsatts för.
– Hon har gjort en allmän anmälan efter att en av de inblandade pojkarna i hovrättssalen erkänt att han varit med och prejat rödebypappans bil.

Här kan man skriva på namninsamlingen till stöd för Rödebypappan och i skrivande stund är det 7445 namnunderskrifter.

Annonser